Piñata - Reisverslag uit Antigua, Guatemala van Tomoko Claringbould - WaarBenJij.nu Piñata - Reisverslag uit Antigua, Guatemala van Tomoko Claringbould - WaarBenJij.nu

Piñata

Door: Tomoko

Blijf op de hoogte en volg Tomoko

26 Januari 2006 | Guatemala, Antigua

Wat doe je als je niet in Nederland bent en CISV-leider kan worden? Dan bezoek je oude CISV-vrienden! En dat is dus wat ik vrijdag heb gedaan. Ik ben bij Mofi langsgeweest. Oude herinneringen opgehaald, naar de film geweest... erg gezellig. Maar wat een groot verschil is het met wat ik de volgende dag zag!
Toen ben ik namelijk naar Upavim geweest, de organisatie waar ik ga werken, in de sloppenwijken. Dat huis van Mofi was niet normaal groot, echt ik kon erin verdwalen. En als je dan ziet waar die kinderen wonen, dat is wel andere koek.
Die kinderen zijn trouwens fantastisch. Zaterdag was er een piñata. Een soort grote pop (in dit geval een rode kater) met heel veel snoepjes, waar de feestvierder, die geblinddoekt is, op moet slaan totdat alle snoepjes eruit vallen. Dat was natuurlijk groot feest voor die kids! Het was ter gelegenheid van het vijf jaar samenzijn van twee vrijwilligers: Harrie en Macha. De kinderen waren helemaal door het dolle heen. En zó grappig: ik kwam daar dus aan, had een paar kinderen gezien toen ik aankwam in Guatemala, maar kende verder niemand, maar ze zijn zo gewend aan vrijwilligers dat ze meteen naar me toe kwamen, en vroegen hoe ik heette, en waar ik vandaan kwam, en of ik daar kwam werken. En meteen in m’n armen springen, en op m’n schoot! Het liefst nog twee tegelijk. Die kinderen hebben duidelijk liefde nodig.
Zondagavond was er een groot feest bij Upavim, voor Harrie en Macha. Maar helaas moest ik voordat het begon al naar Antigua, want ik had maandagochtend om acht uur alweer Spaanse les.
Spaanse les gaat nog steeds prima. Leer veel, en vergeet ook weer veel. Moet nodig al m’n aantekeningen doornemen.
Dit weekend ga ik naar Lago de Atitlán, een groot meer in het midden van Guatemala, samen met m´n huisgenoten Len en Diego en nog een meisje uit Zweden: Elin. Heb er erg veel zin in, want m´n hoofd explodeert zowat van al dat Spaans! Ik begin zelfs Japans te praten tijdens de lessen... Doko in plaats van donde, sja het lijkt toch allemaal op elkaar!

• 27 Januari 2006 - 14:33

Anne Marie:

Een Pinata, die zijn zo cool! Een tijdje geleden had ik samen met een aantal mensen van Particolarte een Pinata gekocht voor iemand voor haar verjaardag. Leuke foto's verder. Die kindjes zien er zo lief uit! Klnkt alsof je het wel heel erg naar je zin hebt en ik word er stiekem wel een beetje jaloers van ;-). Genietze verder!
    liefs,
    Ann

• 27 Januari 2006 - 15:55

Els Th.:

Wat een ontvangst door de kinderen van Upavim! Welkom ben je zeker, dat staat vast. Moet een goed gevoel geven.
    Succes met je Spaans, zorg dat je 'harde schijf' niet overvol raakt.
    Liefs en groeten aan Anne.

• 28 Januari 2006 - 17:25

Laurien:

nou dat klink allemaal wel heeeeel spannend hoor:)
    et is nu een kenningsmakings weekend van CISV maar ik ben ziek:S:S:S
    hoop dat je nog veeeel meer leuke dingen gaat beleven
    xxx laurien

• 31 Januari 2006 - 08:36

Jaatje:

hee tomo, ben je al bruin aan het worden:-) wist je trouwens dat david een baan heeft. ik mail je er alles nog over. kus jade