Upavim eerste week
Door: Tomoko
Blijf op de hoogte en volg Tomoko
18 Februari 2006 | Guatemala, Guatemala-stad
Deze week heb ik vooral overal eens meegekeken met de lessen van Anne, Nele en Sammy (de andere vrijwilligers). Er zijn kinderen van Prepa en Parvulos (kleuters en peuters), waar je dus vooral allerlei liedjes mee zingt, en tekeningen overtrekt. Liedjes als: Tomoko la coqueta aahaah... zijn de kinderen niet vreemd. En in plaats van Tomoko kun je dat dus met alle namen van de kinderen doen, die dan vervolgens in het midden een soort dansje moeten doen. We kwamen er gisteren achter dat coqueta dus ´vuile verleidster´ betekent! Tis maar dat je weet wat je zingt! Natuurlijk zingen we ook onschuldige liedjes, waarbij je de vingers van je hand leert of gewoon een vrolijk liedje over een kip. Er zijn natuurlijk ook ondeugende of onwillende kindjes bij, maar de meesten zijn echt heel erg lief. Ze blijven aan je hangen, op je schoot zitten, enzovoorts.
Verder zijn er ook kinderen van het basisonderwijs. Niet iedereen gaat naar school, dus het niveau is heel verschillend. Sommige kinderen van tien hebben nog steeds veel moeite met lezen. Een hele uitdaging dus om dat ze aan te leren! Sommige kinderen willen echt heel graag, en dat is zo fantastisch om ze dan te helpen met leren rekenen of lezen!
Komende maandag gaat het dan echt voor mij beginnen. De eerste helft van de ochtend doe ik prepa (kleuters), de tweede helft krijg ik kinderen van basisonderwijs verschillende niveaus, en smiddags help ik eerst met de anderen en kijk ik vooral met Sammy z´n tweedegraads klas mee, omdat ik de week erna zijn klas moet overnemen omdat hij dan voor drie weken weg is. De laatste helft van de middag doe ik weer prepa, de meest gevorderde kleuters. Heb er erg veel zin in, want de afgelopen week was heel veel nieuwe dingen, maar wel geweldig.
Ok, gezien ik hier dus nu ook voor behoorlijk wat maanden ga zitten, hierbij mijn adres:
Tomoko Claringbould
Ciudad de Guatemala
Guatemala
tel: +502 24799061
Post is altijd welkom!!
Veel liefs, vanuit Guatemala-city!
18 Februari 2006 - 20:42
Jim:
Hee lieve Tomoko,
Geweldig! Je bent nu echt helemaal begonnen! Ik heb trouwens je adres verteld aan de ouders van Sebas Margry, het eerste jongetje van mijn delegatie waar ik gister langs ben geweest. Zijn moeder is Guatemalteeks en die zei dat ze wel wat beters kan regelen voor je dan een hutje op een dak, want dat heb je toch? Ik heb hen je emailadres gegeven, ik ben benieuwd!
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel plezier, wees maar lief voor die kindjes! Maar dat kan je niet eens niet doen, zelfs als je het zou willen!!!
X -
18 Februari 2006 - 20:48
Meer:
Heeey Tommie,
ja we zitten dan ook wel te chatten nu, maar toch moet ik gewoon even een berichtje plaatsen hoor!
Het klinkt ook zo super!
Mazzelaar......
Tom, pas goed op jezelf en blijf er voor 100.000% van genieten!!! Ik geniet wel voor je mee! hahahaha.....
Veel liefs!! -
20 Februari 2006 - 08:47
Jim (Havana):
he tom, een andere jim dan hier onder. klinkt leuk daar. mocht je tijd hebben, zou ik zeker naar montrico gaan, is goed te doen vanaf antiqua, en is een pracht kustplaatsje. nog iets anders, ik heb je mail adres niet en heb een vraag voor havana over een stuk van je. mail me als je het lukt. zo niet, dan niet. veel plezier. -
20 Februari 2006 - 12:11
Jaatje:
jeetje tomoko, je bent zwaar goed bezig enzo daar. op wereldverbeterd niveau enzo. ik ben trots op je. david en ik werken ons hier ook een slag in het rond, maar dan voor een minder edelmoedig doel: ons huis en de huur:-) mis je nederland al of ben je al helemaal ingeburgerd? liefs jaatje -
20 Februari 2006 - 12:26
Pien:
Lieve Tom!
Wat een mooie verhalen allemaal. Ik geniet hier in Groningen met je mee.
De echte post ik onderweg, maar het duurt waarschijnlijk nog even voor je het zal ontvangen.
Veel liefs! -
25 Februari 2006 - 21:20
Anne-Marie:
Heee tomoko!
Hoe is het? Hier een berichtje van een vriendinnetje van Jim, toevallig ook vanuit Guatemala! Weet jij in antigua nog een leuk (betaalbaar) hostel voor Semana Santa? Misschien kunnen we er eens afspreken! Na al je verhalen ben ik heel benieuwd hoe het er allemaal uitziet! Ik hoor het graag! Liefs Anne-Marie
www.annegeld.waarbenjij.nu -
27 Februari 2006 - 22:25
Anne-Marie:
Hee Tomoko! De plannen zijn gewijzigd, a.s. weekend kom ik al met vriendinnetjes naar Antigua.. Ben jij er dan ook? Ik heb nog steeds je email niet, dus bij deze die van mij! Liefs
annegeld@hotmail.com